Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Mihai Ghimpu face un apel către cei care doresc să blocheze unele site-uri

30 oct. 2013,, 11:39   Politică
4634 1
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, critică inițiativele legislative privind procedura de blocare şi închidere a site-urilor. În cadrul unui material postat pe blogul lui, Mihai Ghimpu a spus că “ideea vine în contradicţie cu dorinţa cetățenilor ca generaţiile tinere să fie informate, iar prin aceasta – puternice, căci un om informat este un om puternic”.

“Susţin ideea că societatea civilă ar trebui să fie protejată de unele abuzuri propagate prin intermediul internetului, dar nicidecum să-i fie îngrădit dreptul de a avea acces la informaţie. Ar trebui sa oferim cît mai multe posibilităţi tineretului pentru că, judecînd după emigrările în masa şi felul în care decurg lucrurile, peste cîţiva ani ne vom trezi nu doar fără specialişti buni, dar în general fără tineri în republică”, susține liderul PL. Liberalul aduce argumente de ce trebuie să renunţe autoritățile la intenția de a bloca unele site-uri, și anume: „Fiecare din noi, cu atît mai mult cei de la guvernare, conştientizează că internetul este un mediu liber, unde fiecare poate să-și spună opinia, indiferent dacă celor de la putere le convine sau ba, că doar nu putem să închidem şcoala din cauza unui elev rău”.

Ghimpu susține că „prin asemenea acţiuni se încearcă manipularea şi „zombarea” cetăţenilor, asta ar însemna o revenire la perioada comunistă, cînd erau cenzurate toate sursele de informare şi se făcea publică doar acea informaţie care le convenea guvernanţilor”.

Mihai Ghimpu are un îndemn către cei care promovează idei de acest fel: „Stimaţi doritori de a cenzura libertatea, Internetul nu este Aeroportul, Banca de Economii, Fiscul sau Vama unde “mîţa, de culoarea pe care deja o ştiţi, aleargă după euro”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?