Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Avocatul Copilului își propune elucidarea cazului autocarului cu copii blocat la vamă

4 apr. 08:30   Societate
4057 0

Avocatul Copilului își propune elucidarea cazului în care un autocar cu elevi din Moldova a rămas blocat la hotarul dintre Belarus și Lituania.

Ombudsmanul a apreciat activitatea misiunilor diplomatice a Moldovei și a Ministerului de Externe, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Potrivit informațiilor publicate în presă și a comentariului Ministerului Afacerilor Externe, autoritățile lituaniene nu au permis tranzitarea autocarului din cauza lipsei de licență a transportatorului.

Ombudsmanul copilului apreciază implicarea tempestivă a Ministerului Afacerilor Externe și a ambasadelor Republicii Moldova de la Vilnius și Minsk în soluționarea cazului dat. Totodată, Avocatul Copilului își propune elucidarea tuturor aspectelor cazului, în scopul prevenirii unor situații similare pe viitor”, notează oficiul Avocatul Poporului.

Responsabilii din cadrul instituției amintesc că adulții sînt titularii de obligații în ceea ce privește respectarea drepturilor copilului și îndeamnă organizatorii călătoriilor cu copii să se asigure că dispun de toate actele necesare pentru ca deplasarea să aibă loc în siguranță.


Acum cinci zile, un autobuz cu elevi din Moldova a rămas blocat la hotarul dintre Belarus și Lituania, după ce tinerii au participat la un concurs. S-a stabilit că transportatorul nu avea acte permisive pentru a traversa hotarul lituanian, iar drept urmare vehiculul și toate persoanele aflate în interior au rămas blocate la frontieră.

La fața locului au intervenit responsabilii de la ambasadele Moldovei la Minsk și Vilnius.. După implicarea diplomaților moldoveni, autocarul a obținut documentele necesare și a continuat drumul spre casă.

1
3
0
5
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?