X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Sondaj: Ce spun oamenii despre majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane (VIDEO)

17 oct. 2013,, 17:03   Societate
4510 3
Foto: noi.md
Majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane de la 1 noiembrie curent a trezit nemulțumirea societății. Mai mulți călători intervievați astăzi de către NOI.md la Gara de Nord Chișinău s-au arătat dezamăgiți de hotărîrea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în condițiile în care, susțin ei, salariile și pensiile rămîn a fi mizere în majoritatea cazurilor.

Cei mai afectați de această majorare se arată pensionarii și studenții. Pensionarii spun că circulă rar, pentru că nu le ajunge pensia să supraviețuiască. ”Circul rar. Prețurile sînt mari. Iată mă duc acum la o înmormîntare la rude tocmai la Edineț. Jumătate de pensie trebuie să dau numai pe drum. Cum am să trăiesc eu mai departe?”, s-a plîns o bunicuță.

La rîndul lor, studenții spun că săptămînal trebuie să cheltuie cel puțin 100 de lei pentru a merge acasă la părinți. ”E foarte greu pentru noi, studenții. E scump drumul și în oraș, și în afara orașului. Știu că în alte țări statul oferă pensionarilor și studenților diferite bonusuri, reduceri sau abonamente. Ar fi bine și la noi să fie în jumătate prețul pentru un bilet”, a menționat o studentă.

Pe de altă parte, șoferii înțeleg că majorarea tarifelor îi afectează pe pasageri, însă spun că nu văd o altă soluție pentru a evita pierderile. ”Prețurile s-au majorat practic la toate tipurile de carburanți deja de cîteva ori, dar noi am continuat să activăm cu același tarif. 10 bani la kilometru este puțin, trebuia de majorat cu mult mai mult. Avem cheltuieli mari pe motorină”, a precizat un șofer.

De la 1 noiembrie tariful pentru călătoriile interurbane de pasageri se va majora cu 10 bani pe kilometru și va constitui 48 de bani. Spre exemplu, dacă acum călătorii achită pentru o călătorie într-o singură direcție de la Chișinău pînă la Orhei 18 lei, de luna viitoare vor achita 23 de lei – cu 5 lei mai mult.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?