Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Medicii au stabilit cauza intoxicării studenților de la Bălți

7 oct. 2013,, 11:05   Societate
3606 0
Foto: jurnal.md
Cauza intoxicării în masă a studenților de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din orașul Bălți nu este mîncarea consumată de aceștia la cantina de pe teritoriul instituției de învățămînt. Despre aceasta a comunicat pentru NOI.md medicul șef-adjunct al Centrului de Sănătate Publică din capitala de nord a țării, Veaceslav Cîșlaru.

Amintim că pe 27 septembrie curent, 18 studenți ai universității s-au adresat la medic, care le-a stabilit diagnosticul intoxicație alimentară. Patru dintre studenți au fost spitalizați. Se presupunea că aceștia s-ar fi otrăvit cu preparatele consumate la cantina universității. “Analizele de laborator ale probelor prelevate din bucătăria respectivă au arătat rezultate negative. Prin urmare, bucatele de la cantină nu constituie cauza intoxicării studenților, așa cum se vehicula. S-a constatat că toți tinerii au avut de suferit dintr-o cauză habituală (mîncarea adusă de acasă, apa din cămin), predispusă de mediul lor comun – căminul studențesc, în care locuiesc 292 de persoane. Printre aceștia este posibil să existe purtători de germeni patogeni”, a precizat pentru NOI.md Veaceslav Cîșlaru.

Totodată, medicul a menționat că în prezent, cantina universității din Bălți funcționează în regim normal de lucru. Ea deservește pe zi circa 500 de persoane. Din 27 septembrie și pînă în prezent nu au mai fost semnalate cazuri similare de intoxicații alimentare în rîndul studenților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?