Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Nina Ștanski: Situația gimnaziului din Corjova nu trebuie politizată

16 sep. 2013,, 18:20   Societate
4216 0
Foto: protv.md
În urma întrevederii de astăzi dintre reprezentanţii politici pentru reglementarea transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, ultima a declarat, între altele, că în problema cu școala din Corjova, care este obligată să achite autorităților separatiste chirie de peste 40 de mii de lei lunar, este loc pentru compromis, notează NOI.md.

„Deși observ o detașare a părții moldovenești privind angajamentele anterioare, totuși sînt optimistă și cred că această situație poate avea rezultate bune. Nu ar trebui să politizăm problema. Copiii învață și asta este important. Dacă vorbim despre faptul că aceste școli vor funcționa în aceleași temeiuri ca și toate instituțiile de învățămînt din Transnistria, atunci este una, dacă însă vorbim despre faptul că ele se supun Republicii Moldova, atunci toate întrebările ar trebui adresate nu grupurilor de experți, ci autorităților R.Moldova. Nici o școală, care nu este de stat în Transnistria, nu este scutită de plata acestor chirii și sumele nu sînt deloc mai mici”, a declarat Ștanski.

La rîndul său, Eugen Carpov a dat asigurări că Ministerul Educației al R.Moldova monitorizează situația și că procesul de studiu al copiilor de la Corjova merge într-un ritm normal. „Deși pozițiile părților sînt diferite, totuși discuții au loc și ne ajută și partenerii europeni”, a precizat Carpov.

Amintim că la începutul lunii septembrie gimnaziul din Corjova a fost obligat să achite autorităților separatiste lunar pentru chirie 42 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?