X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

ONG-uri media: Intenția lui Poalelungi de a pedepsi penal jurnaliștii pentru calomnie va submina libertatea de exprimare

11 sep. 2013,, 17:55   Societate
2706 1
Foto: publika.md
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă spusele președintelui Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, privind reintroducerea pedepsei penale pentru calomnie în mass-media, notează NOI.md.

Declaraţiile președintelui CSJ sînt calificate ca fiind o tentativă de exercitare a presiunii asupra jurnaliştilor, fapt ce poate duce la îngrădirea libertăţii de exprimare în Republica Moldova.

”În cazul în care jurnaliștii vor fi sancționați penal pentru calomnie, aceasta va reprezenta un pas înapoi în dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, creîndu-se condiții pentru persecutarea și sancționarea abuzivă a jurnaliștilor pentru critică și statuarea situației în care unele categorii de persoane cu funcții publice nu vor putea fi criticate”, se mai menționează în demersul ONG-urilor media.

Totodată, acestea fac apel către jurnaliști să manifeste un comportament profesionist în reflectarea materialelor de orice gen.

Demersul a fost semnat de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul „Acces-info", Asociația Presei Electronice, Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Comitetul pentru Libertatea Presei.

Amintim că Mihai Poalelungi a declarat recent pentru portalul moldovacurata.md ca el va face tot posibilul ca în Codul penal al Republicii Moldova să fie reinstituită sancțiunea penală pentru calomnie. Președintele CSJ și-a arătat nemulțumirea față de unele informații apărute în presă, potrivit cărora el ar fi luat un credit de 5 milioane de lei la o bancă, deși în declarația de avere a indicat că acești bani îi aparțineau, fiind cîștigați în calitate de judecător la CEDO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?