X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Rogozin: R.Moldova nu poate ratifica acorduri militare în afara consultațiilor cu Transnistria

3 sep. 2013,, 10:41   Politică
4404 8
Foto: thetimesnews.ru
Autoritățile de la Chișinău nu pot ratifica acorduri militare fără a ține cont de opinia Transnistriei. Declarația aparține vicepremierului rus, Dimitri Rogozin, și a fost făcută pentru postul de televiziune „Rusia 24”, după ce în iunie curent, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi cel al României privind cooperarea în domeniul militar, transmite NOI.md.

Vicepremierul rus a ținut să specifice că în asemenea situații, autoritățile de la Chișinău trebuiau să poarte discuții cu cele de la Tiraspol. „În cazul în care politicienii de la Chișinău tind să mențină integritatea teritorială a propriei țări, ei nu pot lua asemenea decizii fără opinia Transnistriei. România nu este pur și simplu membră a NATO, ea este unul dintre comsomoliștii hiperactivi ai NATO. Mai ales că acum pe teritoriul României s-a finalizat construcția bazei militare NATO. De aceea oricare acorduri militare dintre Moldova și România va afecta cu siguranță reintegrarea Republicii Moldova. Ei pur și simplu nu înțeleg… Le place lor sau nu, Chișinău ar trebui să se consulte cu partea transnistreană”, a declarat Rogozin.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi cel al României privind cooperarea în domeniul militar are ca scop stabilirea cadrului legal necesar cooperării între guvernele ambelor state și intensificarea colaborării în domeniile neacoperite de Acordul interministerial existent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?