Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mişcarea "Antimafie" a adoptat un nou program intitulat "Cea de-a doua republică"

28 aug. 2013,, 16:03   Politică
3949 2
Foto : noi.md
Mişcarea Populară "Antimafie" a organizat marţi, 27 august, un Congres în cadrul căruia cu unanimitate de voturi a fost adoptat un nou program al formaţiunii intitulat "Cea de-a doua republică".

Liderul mişcării, Sergiu Mocanu, a declarat la deschiderea Congresului că programul reprezintă viziunea mişcării privind dezvoltarea de mai departe a Republicii Moldova şi va constitui programul electoral al formaţiunii în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sau ordinare.

Noul program prevede instituirea unui Guvern format din opt ministere şi patru autorităţi subordonate premierului, majorarea pensiilor, îmbunătăţirea calităţii sistemului educaţional, disponibilizarea judecătorilor.

"Toţi judecătorii vor fi eliberaţi din funcţie. O parte dintre ei vor merge la strîns căpşuni în Spania, iar o altă parte vor ajunge la puşcărie. Acelaşi lucru se va întîmpla şi cu patronii lor, care au dat ordine politice. Procurorii vor împărtăşi aceeaşi soartă. Judecătorii şi procurorii vor avea salarii ridicate ca să poată să nu mai fie corupţi", a spus sursa citată.

Sergiu Mocanu a dat asigurări că partidul pe care îl conduce va lupta împotriva corupţiei din instituţiile statului, scopul final fiind îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru cetăţeni.

"Vom declara cea de-a doua republică, un nou început, pentru că noi credem că Republica Moldova mai are o şansă. Timp de 22 de ani, toate instituţiile statului se ocupă de un singur lucru - deturnarea fondurilor statului în interese de clan şi de grup", a spus Mocanu, arătîndu-se sigur că Mişcarea "Antimafie" va avea un sprijin masiv în popor pentru a da jos mafia de la guvernare".

Vicepreşedintele formaţiunii, Daniela Bodrug, a menţionat că în ultimii ani s-a guvernat exclusiv în interesul clasei politice".

"Nici o lichea nu va aloc în Moldova. Noi nu vom avea alt drum decît cel care ne duce în familia europeană", a spus Bodrug. În cadrul Congresului Sergiu Mocanu a fost reconfirmat cu unanimitate de voturi în funcţia de lider al Mişcării "Antimafie".

După Congres, membrii şi simpatizanţii formaţiunii au organizat un marş prin centrul capitalei, scandând "Jos Mafia de la guvernare", "Comuniştii şi mafia de la Guvernare sînt o apă şi un pământ".

Notă informativă: Sergiu Mocanu a fost deputat PPCD, iar ulterior timp de trei ani a fost consilierul fostului preşedinte al RM Vladimir Voronin. Acum doi ani, Mocanu a înregistrat la Ministerul Justiţiei Mişcarea Populară "Antimafie" care îşi propune drept scop "înlăturarea mafiei de la guvernare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?