X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Bunurile şi conturile firmei care a modernizat trenurile din Moldova, puse sub sechestru

5 aug. 2013,, 17:10   Societate
9456 7
Foto: noi.md
Averea omului de afaceri Gruia Stoica, proprietarul companiei Grup Feroviar Român (GFR), care a modernizat patru trenuri din dotarea Căilor Ferate din Moldova (CFM), a fost pusă sub sechestru la finele lunii iunie. Despre aceasta anunță Sursa Zilei, cu referire la surse oficiale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din România.

Potrivit sursei, acesta este motivul pentru care Stoica nu a putut obține vreun împrumut de la nicio bancă românească pentru a achita pachetul de 51% din acțiunile la CFR Marfă, adjudecat în urma licitației al cărei cîștigător a fost declarat, pe 21 iunie 2013, Grup Feroviar Român. În același timp, și președintele român Traian Băsescu declara pe 22 iulie că Gruia Stoica „caută cu disperare bani la bănci pentru a plăti banii pentru cîştigarea licitaţiei”.

În același timp, Adevărul notează că, în anul 2011, compania Remar de la Paşcani, ce face parte din GRF şi este controlată de milionarul român Gruia Stoica, a cîştigat dreptul de a moderniza trenurile diesel D1 de producţie ungară din dotarea întreprinderii CFM din Republica Moldova. Pînă în acest an au fost recondiţionate patru trenuri, dintre care doar unul circulă.

Recent, noul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a solicitat o expertiză independentă a trenurilor modernizate la uzina Remar din Paşcani, România, pentru a vedea dacă lucrările efectuate corespund standardelor şi cerinţelor de calitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?