TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Moscova a fost inaugurat monumentul lui Dimitrie Cantemir (FOTO/VIDEO)

La Moscova a fost inaugurat monumentul lui Dimitrie Cantemir (FOTO/VIDEO)

Igor Dodon, Președintele țării însoțit de Prima Doamnă a Republicii Moldova, Galina Dodon, au participat la ceremonia oficială de inaugurare a monumentului lui Dimitrie Cantemir, care s-a desfășurat la Moscova.


Autori ai acestei capodopere sînt celebrii maeştri ruşi, sculptorul Konstantin Konstantinov şi arhitectul Veaceslav Buhaev. Șeful statului a exprimat recunoştinţă Guvernului Moscovei pentru că a oferit posibilitatea ca monumentul să fie instalat în acest loc pitoresc, iar maeştrilor – le-a mulțumit pentru munca lor.


Totodată, cuplul prezidențial a vizitat muzeul-rezervaţie „Ţariţîno”, care are o legătură directă cu viaţa domnitorului.


De asemenea, familia prezidențială, a vizitat Biserica Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Dătător de Viață”, care a fost ctitorită de Dimitrie Cantemir.


Dimitrie Cantemir este o figură istorică remarcabilă, care şi-a dedicat întreaga viaţă pentru ca popoarele noastre să colaboreze strîns, să fie împreună și la bine și la greu. Șeful statului și-a exprimat încrederea că eforturile marelui domnitor nu au fost zadarnice, iar relaţiile moldo-ruse, care s-au consolidat pe parcursul veacurilor, vor continua să se fortifice și se vor dezvolta spre binele ambelor popoare.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load