X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Ambasada Rusiei a mulțumit pentru înlăturarea consecințelor profanării monumentelor soldaților căzuți la datorie

18 apr. 15:30   Societate
2841 0

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a emis un comunicat în care a constata cu regret că seria de acte de vandalism împotriva monumentelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei din Moldova continuă.

După cum se menționează, la 17 aprilie curent s-a aflat despre profanarea monumentului comemorativ al soldaților sovietici căzuți pentru apărarea Patriei (Rîșcani), amenajat cu o zi mai devreme.

Ambasada Rusiei la Chișinău a considerat acest act ilegal drept o încercare de a denigra istoria și de a devaloriza faptele eroice ale strămoșilor noștri-eliberatori.

"Nu va funcționa - amintirea eroismului și curajului lor este vie în mințile și inimile oamenilor din întreaga lume. Încă o dată, așteptăm ca autoritățile de drept din Republica Moldova să identifice autorii acestor fărădelegi și aceștia să fie trași la răspundere", a subliniat Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

Aceasta și-a exprimat recunoștința față de toți cetățenii interesați pentru înlăturarea promptă a consecințelor vandalismului și punerea în ordine a monumentului.

24
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?