Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PSRM solicită anularea legii care permite privatizarea a 70 de întreprinderi de stat

23 iul. 2013,, 14:30   Politică
3979 2
Foto: actualitati.md
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova dezaprobă în cel mai categoric mod decizia majorității parlamentare de a opera modificări la Legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, precum şi excluderea din lista bunurilor nepasibile de privatizare din patrimoniul statului a peste 70 de întreprinderi cu capital de stat cu caracter strategic, cum ar fi: S.A. ”Reţelele Electrice de Distribuţie Nord” şi S.A. ”Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest”, Î.S. ”Aeroportul Internaţional Chişinău” etc.

Socialiştii consideră că excluderea numeroaselor întreprinderi de stat din lista bunurilor care nu pot fi supuse privatizării a fost efectuată într-un mod netransparent, fără consultaţii publice cu societatea civilă şi fără studiu de caz, ceea ce poate fi calificat drept o sfidare a normelor morale și de drept, prin care statul este lipsit de active importante într-un mod foarte dubios.

În aceste condiţii, PSRM propune anularea tuturor modificărilor operate la legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice realizate recent de către majoritatea parlamentară şi reintroducerea în listă a tuturor întreprinderilor excluse în mod abuziv.

Concomitent, PSRM insistă ca Guvernul să elaboreze şi să prezinte Parlamentului în regim de urgenţă Concepția de dezvoltare a întreprinderilor cu capital de stat pentru o perioadă determinată. În cazul în care Guvernul nu va realiza acest lucru pînă la începutul sesiunii de toamnă-iarnă, PSRM va prezenta un asemenea document atenției publice și Parlamentului deja în toamna anului curent.

Menționăm că în timpul adoptării legii în prima lectură, membrii PCRM au blocat tribuna Parlamentului. Ulterior s-a ajuns la îmbrînceli între deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?