X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Primul zbor privat în jurul Lunii a fost anulat

2 iun. 02:00   Externe
2116 0

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anulat misiunea „dearMoon”, care ar fi constituit primul zbor spațial privat în jurul Lunii.

Echipa adunată de Maezawa avea ca obiectiv inițial un zbor circumlunar cu celebrități la bord pînă la finele anului trecut, însă acest lucru a devenit „nefezabil”, se spune într-o declarație pe site-ul misiunii „dearMoon”.

„Le cerem scuze pentru acest deznodămînt tuturor celor care au sprijinit acest proiect și care au așteptat cu nerăbdare acest demers”, se spune în declarație, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Într-o postare separată pe site-ul misiunii, Maezawa a sugerat că anularea a fost cauzată de nesiguranța legată de dezvoltarea proiectului, spunînd că a semnat contractul în 2018 în baza presupunerii că lansarea va avea loc la finele anului 2023.

„Este un proiect în dezvoltare, dar rămîne nesigur cînd Starship poate fi lansată. În această situație, nu-mi mai pot planifica viitorul și mă simt prost să țin membrii echipajului să aștepte, de aici decurgînd decizia dificilă de a anula misiunea pe moment”, a spus Maezawa.


0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав