X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Deputații au mers în vacanță lăsînd 5 probleme nesoluționate (VIDEO)

21 iul. 2013,, 09:00   Politică
5030 3
Foto : noi.md
Deputații din actualul Parlament au mers în vacanță fără a aborda în sesiunea precedentă cinci dintre cele mai primordiale probleme ale societății Republicii Moldova. Analistul politic Anatol Plugaru a menționat pentru NOI.md că la această etapă rămîn fără soluționare problemele legate de migrație, alimentație, starea sănătății populației, demografie și productivitatea pieței interne.

Potrivit lui Anatol Plugaru, calificarea pozitivă a președintelui Parlamentului privind lucrările desfășurate în cadrul sesiunii de primăvară-vară este mincinoasă. ”Cum nu sînt restanțe? Sînt cinci probleme nesoluționate. Una este depopularea țării. Fuge lumea din țară. Avem problema alimentației. Nu de un an sau doi –salam fără carne, cu hîrtie de veceu. Uitați-vă la starea sănătății populației. Apoi, problema demografică. De mai multă vreme murim mai mulți decît ne naștem. Nu în ultimul rînd piața internă, care este inundată de mărfuri străine. Dacă tu ai piață pe care domină produsul străin, tu ești mort ca și economie. În cadrul ultimei sesiuni s-a vorbit ceva despre aceste probleme?”, a întrebat retoric Anatol Plugaru.

Nemulțumit de rezultatele ultimei sesiuni parlamentare, analistul politic i-a numit pe guvernanți drept paraziți ai societății. ”Paraziți adevărați pe corpul acestui popor nenorocit și pătimit. Ei nu lucrează pentru țară, ci pentru dînșii”, a conchis Anatol Plugaru.

La sfîrșitul sesiunii de primăvară-vară a Legislativului, președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat într-un briefing de presă că sesiunea curentă s-a încheiat fără restanțe.Deputații se află în vacanță începînd cu data de 12 iulie pînă pe 16 august, curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?