X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Ce vîrstă au cele mai tinere participante la Jocurile Olimpice de la Paris

5 iul. 09:15   Sport
29389 0

Cea mai tînără participantă de la Jocurile Olimpice de la Paris are doar 11 ani și va reprezenta China. Zheng HaoHao și-a asigurat locul la JO și va evolua la proba de skateboarding, potrivit AS.

HaoHao, care este cea mai tînără olimpică din China, și-a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice la preolimpiada de skating, care a avut loc la Shanghai și Budapesta.

Ea va participa la o disciplină care, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, a oferit deja cel mai tînăr podium din istorie. Japoneza Nishiya Momiji a cucerit medalia de aur la 13 ani, brazilianca Rayssa Leal a luat medalia de argint tot la 13 ani, iar japoneza Nakayama Funa, medaliată cu bronz, a fost cea mai în vîrstă dintre cele trei, avînd 16 ani.

În același sens, o altă tînără participantă la acest eveniment sportiv este cu un an mai mare decît Zheng. La cinci ani după ce s-a urcat pentru prima dată pe un skateboard, Vareeraya Sukasem va reprezenta Thailanda la Jocurile Olimpice, la vîrsta de doar 12 ani, relatează AFP, citat de France24.

Vareeraya s-a calificat pe locul 18 din 22 la proba feminină de street skateboarding, care va avea loc în Place de la Concorde din capitala Franței pe 28 iulie. Parcursul său la Paris a fost îngreunat de accidentări, dar a reușit să treacă peste și să-și regăsească motivația, mai ales datorită influenței oamenilor pe care îi admiră. Idolul fetei este britanica Sky Brown, care a cucerit medalia de bronz la Tokyo la vîrsta de doar 13 ani și va concura din nou la Paris.


Skateboardingul, împărțit în probe de parc și de stradă, și-a făcut debutul la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urmă cu trei ani. Skaterii sînt apreciați în funcție de înălțimea și dificultatea trucurilor lor.

Orice s-ar întîmpla la Paris, niciuna dintre cele două fete nu va deveni cea mai tînără concurentă și cea mai tînără medaliată din istoria Jocurilor Olimpice.

Recordul este deținut de grecul Dimitrios Loundras, care avea doar 10 ani și 218 zile cînd a cucerit medalia de bronz în proba de gimnastică pe echipe la Jocurile din 1896 de la Atena.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?