Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Decizia Curții de Apel: Nu există încălcări în cazul unui deputat BCS

11 iun. 10:53   Politică
3123 0

Curtea de Apel Chișinău a publicat hotărîrea prin care a dispus anularea actului de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în noiembrie 2023, pe numele deputatului Blocului comuniștilor și socialiștilor Petru Burduja.

Conform inspectorilor de integritate, în calitate de administrator al Exclusiv Media, Burduja ar fi evitat să includă în declarațiile de avere și interese personale două contracte de împrumut semnate în 2018. De altă parte, magistrații au constatat că actul a fost emis cu încălcarea termenului.

Burduja a explicat că a acţionat în calitate de intermediar și a contractat cele două împrumuturi exclusiv pentru companie.

„Aceaste mijloace financiare nu mi-au sporit averea. În astfel de circumstanţe, am considerat că aceste operaţiuni financiare nu urmau să fie reflectate în declaraţie”, a menționat deputatul, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Audiind părțile, completul Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a constatat că inspectorul de integritate a încălcat termenele admise pentru examinarea sesizărilor.


„Completul judiciar atestă că, începutul termenului de control corespunde zilei în care la ANI a fost repartizată sesizarea, adică data de 23.10.2020 și, respectiv, procedura de control urma a fi închisă în termen de 30 zile, adică la data de 23.11.2020, cu posibilitatea prelungirii termenului cu cel mult 15 zile, dar, în orice caz, procedura administrativă nu putea depăși 90 zile și trebuia finalizată la data de 23.01.2021, însă aceasta a fost finisată la 27.11.2023”, se arată în decizia Curții de Apel Chișinău.

17
3
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?