Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Fostul deputat moldovean Vadim Vacarciuc, eliberat din arest sub cauțiune în SUA

10 iun. 11:33   Societate
4642 0

Fostul deputat și sportiv olimpic din Republica Moldova, Vadim Vacarciuc, a fost eliberat din arest în Statele Unite sub cauțiune, fiind acuzat de uz de acte false.

Instanța a stabilit o cauțiune de 10.000 de dolari, în numerar, atît pentru Vacarciuc, cît și pentru celălalt suspect, Ivan Bordian, potrivit wxow.com, citat de Noi.md

Vacarciuc s-a prezentat în fața Tribunalului La Crosse la sfîrșitul săptămînii trecute, după ce fusese arestat miercuri pentru utilizarea neautorizată a unui act de identitate sau a documentelor unei alte persoane. Procurorul adjunct al La Crosse, Andrew Burdick, a argumentat că Vacarciuc dispune de resurse și relații, inclusiv cu Guvernul Republicii Moldova, ceea ce ar putea facilita părăsirea teritoriului SUA.

Judecătorul Mark Huesmann a impus o cauțiune în numerar de 10.000 de dolari și a ordonat ca Vacarciuc să evite orice magazin Kwik Trip și să nu se apropie de un bancomat, cu excepția cazului în care utilizează propriul card de debit. De asemenea, fostul deputat a fost obligat să predea pașaportul pe toată durata procesului.

Ivan Bordian, al doilea suspect din acest dosar, a primit și el o cauțiune de 10.000 de dolari, cu aceleași condiții ca și Vacarciuc.


Următoarea ședință în instanță pentru cei doi moldoveni a fost stabilită pentru săptămîna viitoare, cînd vor fi oficial puși sub acuzare.

3
4
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?