X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

A apărut un nou grup de mutații Covid, numit FLiRT

23 iun. 22:00   Externe
3439 0

Experții britanici au avertizat că pandemia Covid „nu a dispărut”, în contextul creșterii infecțiilor și a spitalizărilor despre care se crede că au fost cauzate de noi variante ale virusului, scrie The Independent.

Un nou grup de mutații Covid a apărut recent și este denumit colectiv FLiRT. Potrivit Agenției de Securitate Sanitară din Regatul Unit (UKHSA), numărul internărilor în spitale din cauza Covid a crescut cu 24% în ultima săptămînă, cu 3,31 cazuri la 100.000 de persoane față de 2,67 la 100.000 în săptămîna precedentă.

Profesorul Lawrence Young, virusolog la Universitatea Warwick, a declarat că cifrele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care cred că virusul a dispărut. „Virusul nu a dispărut și cu siguranță nu este o infecție sezonieră. O combinație de noi variante de virus, mai infecțioase, și scăderea imunității contribuie foarte probabil la aceste niveluri crescute de infecție. Speranța este că acest lucru nu va duce la un val mare de infecție, dar trebuie să fim foarte atenți”, a declarat el pentru iNews. Cifrele UKHSA arată că în săptămîna pînă în 12 iunie au fost 2.053 de cazuri de Covid, o creștere de 7% față de săptămîna anterioară.

Majoritatea celor bolnavi sînt vîrstnici. Agenția de sănătate publică a declarat că termenul FLiRT a fost inspirat de numele mutațiilor din codul genetic al variantelor. Potrivit UKHSA, trei șiruri ale variantei FLiRT denumite KP.1.1, KP.2 și KP.3 au fost responsabile pentru 40% din toate cazurile de Covid din Regatul Unit începînd cu aprilie 2024. Autoritățile sanitare continuă să monitorizeze datele referitoare la noile variante atît în Marea Britanie, cît și la nivel internațional, evaluînd gravitatea acestora și eficacitatea continuă a vaccinurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав