Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Activistul "Partidului Nostru", luat de ambulanţă din sala de judecată

28 oct. 2017,, 11:31   Societate
3191 1

Vineri, activistul "Partidului Nostru", Felix Grincu, a fost transportat cu ambulanţa de la Judecătoria Chişinău cu sediul la Rîşcani. Activistului, aflat în arest la Penitenciarul в„–13, brusc i s-a ridicat tensiunea.


Despre aceasta a anunţat activistul Pavel Grigorciuc, care se afla în instanţă întîmplător. El a scris pe reţelele de socializare că la ora 16.30 a fost programată şedinţa de judecată privind prelungirea mandatului de arest preventiv al lui Grincu.

"Soţia lui Felix spune că la penitenciar acestuia i-au fost luate toate medicamentele prescrise la o clinică privată, unde activistul a fost anterior escortat, la cererea avocaţilor, pentru a fi examinat. Medicii din penitenciar însă au spus că el va lua acele medicamente care i le vor prescrie ei", a spus activistul civic.

Potrivit lui, "dosarul împotriva lui Grincu nu este unul serios, deoarece magistraţii nu pot să pronunţe sentinţa, dar nici nu-l eliberează".

"Conform legii, în cazul în care inculpatul se află în arest preventiv timp de un an şi judecătoria nu pronunţă sentinţa, acesta trebuie să fie eliberat. Şi iată că, pentru a nu-l elibera pe Grincu, care acum se află în spitalul din penitenciar, ca să nu-l lase să plece la familie (iar el este tatăl a patru copii), procurorii au decis să deschidă un nou caz, pentru a începe să prelungească arestăril pe noul caz", a explicat Grigorciuc.

În ajun, şedinţa a fost anulată din acelaşi motiv - Felix Grincu a fost luat de medici din cauza stării proaste de sănătate.

El a amintit că la sfîrşitul lunii august, la penitenciar, în circumstanţe ciudate a decedat Andrei Brăguţa.

"Presupun că el a decedat în urma bătăilor în închisoare, care au fost posibile cu acordul tacit al gardienilor. Nimeni încă n-a fost tras la răspundere pentru aceasta. În schimb, continuă presiunea asupra activiştilor politici, care poate fi numită tortură. Îmi pare că astăzi, noi toţi trebuie să ne unim şi să obţinem eliberarea lui Felix Grincu", consideră activistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?