Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Nascută în ambulanță. Surpriza neașteptată pentru medicii din nordul țării

5 apr. 09:30   Societate
2377 0

O tînără de 21 de ani din raionul Soroca, a născut în drum spre spital, chiar în ambulanță.

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească la data de 4 aprilie curent, ora 05:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide de 21 ani, cu motivul solicitării „Sarcină uterină 40 săptămîni, dureri abdominale” într-o localitate din raionul Soroca.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul PAMU Stoicani a SAMU Soroca în următoarea componență: felcer Cristina Golovatîi, infirmier Sergiu Vîrlan și șoferul ambulanței Vitalii Pahom, care a ajuns la locul solicitării în 10 minute.

La domiciliu, echipa PAMU Stoicani a preluat rapid pacienta, care prezenta semne de debut al travaliului. În timpul deplasării către maternitate s-a declanșat nașterea. Astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3000g cu scorul Apgar de 8 puncte.

Ulterior, lăuza și nou-născutul, în stare satisfăcătoare au fost transmiși specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.


3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?