Fiscul a pus ochiul pe centrele comerciale din țară

Fiscul a pus ochiul pe centrele comerciale din țară

Serviciul Fiscal de Stat s-a apucat de capul centrelor comerciale din țară.

Astfel inspectorii de la FISC au demarat verificări la mai mulți agenți economici, indiferent de genul de activitate pe care îl desfășoară. Scopul acestor acțiuni este de a majora nivelul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației în vigoare.

Astfel, pe parcursul primei jumătăți a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat 2572 controale operative, pe teritoriul municipiului Chișinău, în rezultatul abaterilor constate fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste 6,5 milioane lei. Printre ilegalități se numără: neutilizarea mașinii de casă și control, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător și comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora.

În această săptămână, angajați ai SFS vor verifica centrele comerciale din capitală și nu doar. Operațiunea a luat start luni, în capitală. Inspectorii fiscali au verificat în perioada 09 – 11 octombrie curent, 5 centre comerciale, efectuând per total circa 70 de controale. 

Drept rezultat, SFS a înregistrat următoarele abateri: lipsa MCC – 6 cazuri  ( suma amenzilor aplicate - 42 000 lei; neutilizarea MCC – 23 cazuri (amenzi - 115 000 lei); existenţa unei sume de mijloace băneşti excedente – 13 cazuri ( amenzi aplicate – 65 000 lei); neprezentarea la prima cerere de documente necesare SFS în timpul controlului – 9 cazuri ( amenzi - 45 000 lei).

Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amendă de la 5000 până la 7000 lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora (art.253 (1), Codul fiscal stabilește sancțiuni de 5000 lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de până la 4500 lei).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load