X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Lista agenților economici ce vor fi supuși controalelor fiscale în 2024

6 dec. 2023,, 15:01   Economie
8380 0

Serviciul Fiscal de Stat a publicat pe pagina-web oficială lista agenților economici ce vor fi supuși controalelor fiscale conform planului anual de control pentru perioada anului 2024, precum și Strategia de control pentru anul viitor.

Obiectivele activității de control pentru anul 2024 sunt:

  • efectuarea controalelor fiscale la contribuabilii care activează în domeniile economiei naționale evaluate cu nivel ridicat de risc de neconformare fiscală;
  • sancționarea cazurilor de încălcare fiscală pentru a încuraja conformarea voluntară și concurența loială;
  • eficientizarea sistemului de management al riscurilor prin implementarea proceselor de evaluare a materializării riscurilor stabilite pentru anul fiscal precedent, determinarea segmentelor vulnerabile și intervenția în metodologia de apreciere a scorului de risc prin ajustarea/completarea criteriilor de risc.

Precizăm că, controlul fiscal este orientat către domeniile de activitate cu risc major de neconformare fiscală și se planifică în baza criteriilor de risc.

Pentru mai multe detalii, Vă îndemnăm să consultați documentele menționate supra, care sunt disponibile pe pagina-web a SFS, compartimentul Legislație - Acte normative.

Serviciul Fiscal de Stat încurajează contribuabilii să activeze onest și în corespundere cu legislația în domeniu.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?