Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Țările europene, care au duminica magazinele închise

26 mar. 19:30   Externe
3336 0

Există o serie de state europene în care magazinele sînt închise duminica, acolo existînd reglementări clare privind orele de funcționare ale magazinelor.

Orele de lucru au rolul de a găsi un echilibru între acordarea concediului de odihnă pentru angajați și satisfacerea nevoilor consumatorilor.

Legile variază destul de mult de la o țară la alta ca urmare a preocupării autorităților în ceea ce privește atît interesele angajaților, cît și cele ale consumatorilor, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Germania, Austria, Grecia, Polonia și Slovenia sînt doar cîteva dintre ţările, unde funcționează astfel de măsuri. În curînd, acestea ar putea fi aplicate şi în Italia, acolo unde, în prezent, magazinele sînt, în general, închise duminica, însă în aproape fiecare oraș vei găsi cîte un supermarket deschis.

În ceea ce privește magazinele din Spania, acestea sînt deschise doar în 12 zile de duminică într-un an, iar în supermaket-urile din Danemarca, de exemplu, pot fi deschise în prima duminică a fiecărei luni, între orele 10:00 și 17:00.


Ultimii ani arată că unele țări sînt orientate mai mult către consumatori și își adaptează orele de deschidere în acest scop.

7
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?