În Moldova a început Festivalul de Film «Întîlnirea cu Rusia» (VIDEO)

În Moldova a început Festivalul de Film «Întîlnirea cu Rusia» (VIDEO)

Cel de-al cincilea Festival Internațional de Film „Svidanie s Rossiei" ("Întîlnirea cu Rusia") a început în Moldova, pe 10 octombrie, relatează Noi.md.

Festivalul promite să devină unul dintre cele mai de anvergură evenimente din viața culturală a Moldovei.

Urmează ca Festivalul să se desfășoare la: Bălți, Cahul, Comrat, Tvardița și Chișinău. Ceremonia de deschidere a avut loc în Palatul Republicii din capitală.

Potrivit spuselor ambasadorului Rusiei în Moldova, Farit Mukhametshin, astfel de evenimente unesc Rusia și Republica Moldova.

În toate orașele de desfășurare a Festivalului vor avea loc concerte de gală cu participarea artiștilor renumiți.

Oaspeții Festivalului vor avea ocazia să participe la seratele de creație cu Serghei Jigunov și Evgeni Gherciacov.

Actorul, regizorul și producătorul sovietic și rus Serghei Jigunov, care se va afla pentru prima oară în vizită în țara noastră, va prezenta la Festivalul Internațional de Film melodrama «O niom» (Despre el).

Pe parcursul săptămînii, telespectatorii din Moldova se vor putea bucura de proiecțiile filmelor rusești populare, inclusiv filmul istoric «Vremea pervîh», comedia «Spasti Pușkina», «Babușka legkogo povedenia» și multe altele.

Festival Internațional de Film „Svidanie s Rossiei" ("Întîlnirea cu Rusia") se desfășoară în cadrul I Expoziții Internaționale Ruso-moldovenești "EXPO-RUSIA MOLDOVA 2017" și al Forumului de Afaceri de la Chișinău, care se vor desfășura în perioada 10-12 octombrie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load