Democrații dau asigurări că cei 100 de milioane de euro vor ajunge în Moldova

Democrații dau asigurări că cei 100 de milioane de euro vor ajunge în Moldova

Zvonurile precum că asistența financiară în valoare de 100 de milioane de euro din partea UE a fost amînată nu sînt adevărate, a declarat astăzi deputatul PD Sergiu Sîrbu, citat de NOI.md.

Fruntașul democrat a precizat că nu există nicio decizie a Comisiei Europene cu privire la suspendarea asistenței financiare. Potrivit lui, acordarea primei tranșe de ajutor financiar întîrzie din cauza procedurilor tehnice interne la nivelul UE.

„Cu siguranță, acești bani vor ajunge în Republica Moldova, ține deja de anumite proceduri tehnice. Toate angajamentele financiare, sociale sînt asigurate. Noi sîntem în comunicare permanentă cu partenerii externi și sîntem siguri că vom avea o susținere și economică. și politică din partea lor. Vorbele precum că nu vor veni banii sînt niște speculații și ne pare rău că sînt politicieni în Moldova care denigrează țara cu scopul de a acumula capital politic”, a explicat Sergiu Sîrbu.

Anterior, Pavel Filip a declarat că asistenţa macrofinanciară ar putea să nu fie primită de Republica Moldova anul acesta, dar cu siguranță va fi alocată ţării noastre anul viitor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load