X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Guvernul neagă că Moldova nu va primi finanțarea UE

9 oct. 2017,, 16:50   Politică
3806 2

Informația preluată de Agenția de Presă Reuters precum că Moldova nu va primi în acest an finanțarea promisă de UE nu corespunde afirmațiilor făcute de premierul Pavel Filip.

Precizarea a fost făcută într-o declarație a Guvernului, după ce în presă a fost publicată o presupusă declarație a lui Pavel Filip, potrivit căreia finanțarea UE nu va fi acordată în anul curent, din cauza neîndeplinirii cerințelor.

Potrivit reprezentanților Guvernului, Pavel Filip nu a vorbit despre faptul că ar exista anumite probleme cu îndeplinirea angajamentelor asumate față de parteneri. Din contra, el a declarat că, din punct de vedere instituțional, nu există nicio problemă, se mai arată în nota informativă a Executivului.

„Informaţiile publicate şi respectiv preluate de agenţiile de presă Reuters şi Agerpres sînt eronate, nu corespund celor spuse de prim-ministru. În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, premierul Pavel Filip a admis doar că asistenţa macrofinanciară ar putea să nu fie primită de Republica Moldova anul acesta, dar, cu siguranță, va fi alocată ţării noastre anul viitor, nefăcînd vreo referire cu privire la îndeplinirea efectivă a condițiilor. În niciun moment prim-ministrul nu a spus că nu ar fi fost sau nu vor fi îndeplinite de către Republica Moldova cerinţele stabilite cu Uniunea Europeană pentru această asistenţă financiară”, se arată în declarație.

Totodată, Pavel Filip a menţionat că la rectificarea bugetului pentru anul curent nu au fost prevăzuţi banii din asistenţa macrofinanciară, deoarece acumulările la bugetul de stat au fost mai mari decît veniturile preconizate. Astfel, pînă acum suma acumulărilor în bugetul de stat constituie peste 4 miliarde de lei, sumă superioară veniturilor acumulate anul trecut în aceeaşi perioadă. De asemenea, prim-ministrul a subliniat că toate proiectele investiţionale planificate vor fi implementate în continuare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?