X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

FMI este gata să semneze cu R.Moldova un nou program de cooperare

12 iul. 2013,, 10:57   Economie
2499 1
Foto: noi.md
Fondul Monetar Internațional este gata să semneze cu Republica Moldova un nou program de cooperare. Acest lucru a fost discutat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de administrație al Băncii Naționale a Moldovei cu directorul executiv al FMI pentru Republica Moldova, Menno Snel, care se află într-o vizită la Chișinău în perioada 11-14 iulie.

În cadrul întîlnirii s-a discutat despre situația macro-economică din Republica Moldova și stabilitatea financiară. De asemenea, a fost abordată perspectiva semnării unui nou acord al Republicii Moldova cu FMI. Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, a reiterat că un nou program de colaborare cu FMI ar spori credibilitatea ţării şi ar contribui la continuitatea reformelor structurale, ceea ce ar pune baza creşterii economice viitoare.

La rîndul său, oficialul FMI a accentuat că, deşi programul anterior de colaborare reciprocă a expirat, FMI apreciază rezultatele Republicii Moldova obţinute în ultimii trei ani şi jumătate şi consideră că semnarea unui nou program va aduce beneficii societăţii moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?