X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum califică Rusia interdicția impusă de R.Moldova jurnalistei ruse

29 sep. 2017,, 10:51   Externe
3550 2

La briefingul săptămînal pentru presă Maria Zaharova, reprezentanta oficială a MAE al FR, a condamnat acţiunile autorităţilor moldave, care, cu două zile în urmă, au deportat-o pe Daria Aslamova, corespondent special al ziarului „Komsomolskaia pravda”, de pe Aeroportul Chişinău.

- Pe 26 septembrie autorităţile moldave au blocat din nou încercarea jurnalistei ruse de a intra pe teritoriul ţării. De data aceasta este vorba despre angajata ziarului „Komsomolskaia pravda” Daria Aslamova. Ea a fost pur şi simplu înşfăcată, nu i-au dat voie să se orienteze şi au escortat-o (înapoi) spre avion. Sîntem întru totul de acord cu calificarea preşedintelui Dodon a acestui pas ca „neprietenos faţă de Rusia”. Noi am apelat la structurile de profil ale OSCE pentru a da apreciere acestui incident. Am adresat o notă Ministerului de Externe al Moldovei.

Materialele Dariei Aslamova chiar şi nouă nu întotdeauna ni se par „moi și pufoase” în ce priveşte reflectarea activităţii MAE al FR; ea ştie „să spună ceea ce vrea să spună”, a continuat Zaharova. Dar munca ei (ca şi pentru oricare alt jurnalist) trebuie să fie reglementată de legi, nu de conjunctura politicii externe. În caz de dezacord cu opinia jurnalistului, trebuie făcute contestări, date interviuri, dar nu de acționat ca reprezentanții Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?