X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

La Chişinău a fost lichidată o filieră specializată în organizarea migraţiei ilegale, în baza paşapoartelor ucrainene false

9 iul. 2013,, 11:46   Societate
2648 0
Foto: neftegaz.ru
O femeie şi un bărbat din capitală sînt acuzaţi de procurori de organizarea migraţiei ilegale a zeci de cetăţeni ai Republicii Moldova în baza paşapoartelor ucrainene false. Aceştia sînt cercetaţi în stare de libertate, avînd interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit Agenţiei "Infotag" care face referire la serviciul de presă al Procuraturii Generale, în rezultatul unui complex de măsuri speciale de investigaţie, realizate de Procuratura municipiului Chişinău în comun cu Ministerul Afacerilor Interne şi autorităţile din Ucraina a fost deconspirată activitatea criminală a unei filiere internaţionale specializate în organizarea migraţiei ilegale în Israel.

Procurorii au constatat că filiera a fost fondată şi dirijată de două persoane din Chişinău, care, la rîndul lor, au implicat în această reţea ilegală inclusiv şi cetăţeni ai Ucrainei. Astfel, în decursul anilor 2012-2013, în baza actelor false, învinuiţii au reuşit să organizeze migraţia ilegală în Israel şi statele din Spaţiul Schengen a zeci de moldoveni, care, ajunşi la destinaţie, au fost deportaţi înapoi în ţară.

Recent, pe Aeroportul din Odesa au fost reţinuţi şase cetăţeni ai Republicii Moldova, care intenţionau să migreze în Israel în baza paşapoartelor ucrainene false. Migranţii aveau între 23 şi 35 de ani şi aşteptau avionul pentru cursa Odesa-Istanbul-Tel-Aviv. Toată activitatea ilegală era camuflată de învinuiţi sub servicii turistice, oferindu-le migranţilor pachete ieftine de călătorie în Turcia sau Egipt, de unde, sub pretextul excursiilor, cetăţenii moldoveni se deplasau la muncă în Israel. Pentru aceste servicii, migranţii le-au achitat inculpaţilor cîte 3500 de euro fiecare. Aceştia nu şi-au recuperat deocamdată banii.

Pe 28 iunie curent, procurorii au efectuat concomitent cinci percheziţii la domiciliile şi oficiile celor doi, unde a fost depistat şi ridicat utilajul folosit pentru confecţionarea actelor falsificate, 150 de paşapoarte pe numele unor cetăţeni ai Ucrainei, Federaţiei Ruse şi buletine de identitate ale cetăţenilor Republicii Moldova, clişee ale ştampilelor cu semne de falsificare a unor instituţii bancare, 1 kg de aur şi pietre preţioase, 330 de cartuşe.

Procurorii întreprind acţiuni de urmărire penală pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în această reţea ilegală şi tragerea lor răspundere penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?