X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum pot contribui companiile din Rusia la modernizarea Moldovei

24 sep. 2017,, 11:00   Economie
6850 12

Întreprinderile regiunii Kursk din Rusia intenționează să investească în modernizarea rețelelor de canalizare și a celor de iluminare a satelor din Moldova, transmite NOI.md.

Publicația rostovgazeta.ru scrie că despre aceasta a vorbit la ședința extinsă a Consiliului de afaceri moldo-rus, în or. Rostov-pe-Don, directorul general al SRL „Aghenstvo malogo biznesa” („Аgenția micului business”), Elena Bulhak. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a regiunii Rostov.

„Proiectul va fi implementat în satele cu un număr mare de locuitori. Ei au mare nevoie de modernizarea rețelelor de canalizare și a stațiilor de epurare. 25% dintre sumele investițiilor vor fi depuse de populație drept garanție a implementării proiectului. Ulterior acești bani vor fi rambursați din bugetul raionului", a menționat Elena Bulhak.

Suma exactă a investițiilor deocamdată nu este făcută publică. Ea va deveni cunoscută după semnarea acordului, la 15 octombrie. Deservirea rețelelor de canalizare a satelor moldovenești este preconizată pentru 30 de ani după modernizare, iar a celor de iluminare – pentru cinci ani.

Potrivit Elenei Bulhak, în prezent, pe teritoriul regiunii Kursk, FR, antreprenorul din Moldova intenționează să construiască un complex de sere.

Șefa Departamentului pentru susținerea proiectelor de investiții a Ministerului Agriculturii din regiunea Rostov, Elena Sorokina, a menționat că, în prezent, în regiune nu există proiecte investiționale moldo-ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?