Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Marcaje rutiere și reguli noi de circulație rutieră

6 iul. 2013,, 11:32   Societate
15986 4
Foto : trm.md
Pentru transportarea copiilor în vîrstă de pînă la 12 ani, şoferii autoturismelor vor trebui să-şi echipeze unităţile de transport cu sisteme speciale de reţinere – pernă, scaun de înălţare. Acest lucru este prevăzut în modificările Regulamentului circulaţiei rutiere, aprobate miercuri de Guvern.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, modificările mai presupun interzicerea circulaţiei autovehiculelor cu volanul pe dreapta pe parcursul nopţii. Acestea vor putea circula doar în timpul zilei.

"Totodată, pe străzi vor apărea marcaje şi indicatoare noi. În special, de-a lungul drumului va fi trasată o linie albă, indicînd marginea drumului. Zonele cu risc sporit vor fi marcate cu semne de avertizare. Semne speciale sînt prevăzute şi pentru tronsoanele de drum supravegheate electronic", a explicat Recean.

Ministrul de interne afirmă că proiectul vine să ajusteze legislaţia naţională la cea europeană.

"Totodată, modificările urmăresc scopul de a spori nivelul de disciplină al conducătorilor de vehicule, de a spori siguranţa participanţilor la trafic şi de a fluidiza traficul. Marcajele noi vor fi aplicate începînd cu drumurile naţionale care sînt în execuţie şi vor fi treptat aplicate pe toate drumurile din ţară", a explicat ministrul.

Recean a menţionat în context, că în primele şase luni ale anului 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a fost înregistrată o scădere a accidentelor rutiere.

"Odată cu intensificarea activităţii Inspectoratului Naţional de Patrulare, a avut loc o descreştere semnificativă cu aproximativ 10% a accidentelor rutiere, cu 25% a numărului de persoane decedate şi cu 13% a persoanelor traumatizate în cadrul accidentelor rutiere", a precizat Dorin Recean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?