X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1412

Percheziții la un call-centru din capitală

31 mai. 10:00   Societate
3075 0

Percheziții la un call-centru din capitală. Un cetățean al Ucrainei a fost reținut fiind denunțat de șeful unui Inspectorat de Poliție din mun. Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri clandestine.

Potrivit informațiilor deținute de Poliție, începînd cu luna aprilie 2024, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, aflîndu-se în mun. Chişinău, au organizat coruperea unui șef de Inspectorat de poliție din capitală, în schimbul oferirii protecției activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”. Taxa de protecție ar fi constat în scutirea de eventualele controale efectuate de către instituțiile statului, afacerea menționată avînd conexiuni și cu alte oficii cu activități similare din Republica Moldova.

Astfel, în perioada aprilie-mai 2024, cetățenii Ucrainei au propus șefului Inspectoratului de poliție mijloace bănești în sumă totală de 20 000 de dolari SUA, fapta infracțională fiind documentată de CNA, în comun cu Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI.

În urma perchezițiilor, desfășurate la sediul call-centrului, au fost ridicate mijloace financiare în sumă cumulativă de circa 250 000 de lei, mai multe dispozitive electronice de stocare a informațiilor, dar și diverse înscrisuri aferent activității oficiului.

Ca rezultat, un cetățean al Ucrainei a fost reținut pentru 72 de ore. Cercetările pe caz se desfășoară sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău.


Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

9
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав