Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Pompierii luptă cu apele revărsate ale rîului Bîc în Strășeni

4 iul. 2013,, 12:52   Societate
4131 0
Foto: dse.md
Mai multe gospodării din raionul Străşeni au fost afectate de apele revărsate ale rîului Bîc. În urma ridicării nivelului de apă, ieri au fost inundate mai multe grădini de pe strada Traian. Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, la faţa locului s-au deplasat peste 20 de salvatori.

Aceștia au efectuat lucrări de consolidare a unui dig de protecţie pe rîul Bîc din raionul Strășeni pentru a împiedica pericolul de inundare a 20 de gospodării și 10 agenți economici.
Pe parcursul acestei nopţi, salvatorii au pompat apele pentru a remedia situaţia, fiind antrenate trei autospeciale de intervenţie şi o motopompă de capacitate mare. În urma acţiunilor întreprinse de pompieri, apele au scăzut simţitor, iar în gospodăriile afectate nivelul s-a diminuat cu 50 cm. Pe parcursul zilei de astăzi, angajaţii serviciului vor continua lucrările şi vor monitoriza nivelul rîului Bîc.

Amintim că rîul Bîc s-a revărsat în urma ploilor torențiale, din cauza canalelor de scurgere blocate. Ieri, la fața locului s-a deplasat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, și conducerea SPCSE. Comisia pentru situații excepționale locală urmează să stabilească prejudiciul material.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?