X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fabrica de sticlă din Chișinău și-a reluat activitatea

31 iul. 2017,, 16:12   Economie
6760 0

Fabrica de sticlă din Chișinău și-a reluat activitatea de producere, după aproape un an de la sistare.

În această perioadă a fost reconstruit cuptorul de topit sticla şi au fost reparate utilajele de fasonat. În total, au fost investite 85 de milioane de lei. Cei peste 400 de angajaţi sînt mîndri că întreprinderea va continua să activeze şi aşteaptă noi realizări.

Reparaţia cuptorului de topit sticla a costat peste trei milioane de euro şi a durat 11 luni. Acum întreprinderea poate produce 400 de mii de sticle şi borcane în 24 de ore, ceea ce înseamnă 144 de milioane de unităţi anual. 72 la sută dintre produse sînt exportate în Uniunea Europeană, patru procente în ţările din CSI şi doar 24 la sută rămîn consumatorilor din ţara noastră.

Datorită reparaţiilor la cuptor, activitatea angajaţilor este acum mai eficientă, iar numărul de sticle şi borcane fabricate zilnic la întreprindere a crescut.

Pînă la sfîrşitul anului 2018 întreprinderea vrea să construiască un alt cuptor unde se va putea topi şi sticla colorată şi va fi deschisă o nouă secţie de producere. Investiţiile se ridică la zece milioane de euro. Astfel, gama de produse va fi diversificată şi vor fi deschise peste 200 de locuri de muncă noi.


Întreprinderea de stat Fabrica de sticlă din Chişinău şi-a sistat activitatea în luna august anul trecut, după ce a apărut o defecţiune la cuptorul de topit sticla, iar reparaţiile au durat aproape un an. În prezent, la fabrică lucrează 430 de angajaţi. Salariul mediu al acestora este de 8.000 de lei .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?