X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Compania din spatele posturilor de televiziune și radio își încetează temporar activitatea: care este cauza

21 mar. 20:41   Societate
2297 0

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei SRL „Media Content Distribution”, care stă în spatele posturilor de TV și radio Canal 5 și Maestro FM.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, decizia a fost luată în cadrul ședinței din 20 martie, în urma constatării unor bănuieli privind implicarea beneficiarilor efectivi ai companiei în activități care afectează securitatea statului, transmite zgd.

În același timp, nu au fost identificate limitări sau riscuri pentru a oferi aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului pentru următoarele companii din domeniul audiovizualului: SRL „Bright Communications”(R Live TV), SRL „Radio Plai”, AO „Pro-Mingir” (Radio Pro-Mingir), SRL „Reforma ART” (Jurnal TV), AO Centrul de promovare a sănătății și educației pentru sănătate „Sănătatea” (Jurnal FM), SRL „Vocea Media” (Vocea Basarabiei TV, Vocea Basarabiei FM) și SRL „Noroc Media” (Noroc TV, Radio Noroc).

Pînă în data de 12 martie, Agenția de Investiții a recepționat 40 dosare pentru a oferi aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului și care au fost puse la dispoziția membrilor Consiliului pentru analiză și expunere. Pentru alte 4 companii a fost constată retragerea licenței de emisie în baza cererii.

„Luînd în considerare volumul de dosare spre analiză, complexitatea acestora și termenul legal de răspuns al Consiliului, membrii Consiliului s-au expus pe marginea a 8 dosare, restul urmînd a fi examinate la următoarele ședințe ale Consiliului”, se precizează în comunicat.


3
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?