Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ministrul Educației ar trebui să-și înainteze demisia de onoare – declarație

13 iun. 2013,, 10:35   Societate
4771 1
Foto : jurnal.md
Partidul Popular din Republica Moldova cere ministrului Educației Maia Sandu să-și înainteze demisia de onoare. Formațiunea a emis o declarație în care se arată indignată de modul în care sînt organizate examenele de bacalaureat.

”În loc să trateze cauzele problemei, Ministerul Educației încearcă neîndemînatic să combată efectele acesteia. Este inadmisibil ca Guvernul să-i trateze pe elevii noștri ca pe niște hoți și agramați. Tot ce a obținut Guvernul este că 80% din absolvenți pleacă din țară în căutarea locurilor de muncă. La ce bun cheltuim sute de milioane pentru sistemul educațional? Pentru modul dezastruos în care a fost gestionat examenul de bacalaureat, ministrul Educației trebuie să-și înainteze demisia de onoare”, se spune în declarație.

Anul acesta Ministerul Educației a optat pentru supravegherea examenelor de bacalaureat cu camere de luat vederi. În acest sens din bugetul de stat au fost cheltuiți peste 7 milioane de lei. Experiența primelor examene a arătat că, în pofida deciziei luate, pe internet au fost făcute publice răspunsurile testelor la mai puțin de o oră de la debutul examenului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?