X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Comisia de evaluare a procurorilor a făcut un anunț după demisia Tatianei Răducanu

16 mai. 13:03   Societate
3061 0

Comisia de evaluare a Procurorilor anunță că a recepționat cererea de demisie a Tatianei Răducanu, datată din 15 mai 2024.

”În pofida acestei demisii, în Comisie rămân cinci membri, fapt ce asigură cvorumul necesar. Astfel, Comisia își va continua activitatea în conformitate cu atribuțiile prevăzute de lege.

Membrii Comisiei îi mulțumesc Tatianei Răducanu pentru munca depusă în cadrul Comisiei, precum și pentru profesionalismul, integritatea și colegialitatea manifestate de către aceasta”, se arată în nota de presă a Comisiei.

Reamintim că Procuratura Anticorupție (PA) a pornit investigația în privința Tatianei Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, după ce a obținut dintr-un telefon mobil informații care i-ar pune la îndoială integritatea și calitățile profesionale.


Este vorba despre sute de mesaje text, pe perioada mai multor ani, între controversatul om de afaceri, fugarul Veaceslav Platon și Aureliu Colenco, avocatul unui alt fugar penal - fostul deputat Ilan Șor. Discuțiile dintre cei doi ar viza-o pe magistrata Tatiana Răducanu, pe care cei doi o consideră „omul nostru 100%” și „gata să lucreze”.

De menționat că șefa statului, Maia Sandu, spune că așteaptă probe concrete în acuzațiile lansate de Veronica Dragalin, la adresa membrei Comisiilor Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, de afiliere cu Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Amintim că judecătoarea Tatiana Răducanu a renunțat la calitatea sa de membru al Comisiei Pre-Vetting. Aceasta a depus cererea de demisie la Comisia juridică, numiri și imunități. În document, Răducanu menționează că o scrisoare ce-i pune la îndoială calitățile profesionale și integritatea a fost trimisă instituțiilor statului.

La rîndul său, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon infirmă că ar fi discutat vreodată prin mesaje cu avocatul Aureliu Colenco, cel care îl apără în prezent pe fugarul penal Ilan Șor. Precizarea a fost făcută în contextul în care Procuratura Anticorupție susține că cei doi ar fi făcut schimb de mesaje, timp de mai mulți ani, iar discuțiile ar fi vizat-o pe magistrata Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, pe care cei doi o consideră „omul nostru 100%” și „gata să lucreze”.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?