X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Experiențe de învățare obținute în termen restrîns: Posibilități pentru căutarea unui loc de muncă

17 mai. 19:00   Societate
2048 0

Obținerea microcalificărilor pe tot parcursul vieții, acordate pentru experiențe de învățare obținute în termen restrîns, a fost subiectul atelierului de lucru desfășurat la Chișinău de către Organizația Internațională a Muncii, notează Noi.md.

„Introducerea microcalificărilor pentru învățarea pe tot parcursul vieții va permite persoanelor din Republica Moldova care sînt în căutarea unui loc de muncă să se adapteze mai bine la necesitățile în continuă schimbare ale pieței muncii.

Expertiza Organizației Internaționale a Muncii ne va fi de un real folos pentru a implementa aceste practici la noi în țară, astfel ca să putem oferi formare profesională și vocațională, care să răspundă cerințelor pieței muncii”, a spus Galina Rusu, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării.

Experiența internațională privind oportunitățile de implementare a microcalificărilor pentru învățarea pe tot parcursul vieții și formarea adulților a fost prezentată de experți din Irlanda și Estonia, precum și de la Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale.

Microcalificările sînt o modalitate flexibilă, direcționată de a ajuta oamenii să-și dezvolte cunoștințele, abilitățile și competențele de care au nevoie pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Acestea permit dezvoltarea abilităților necesare pentru reorientarea profesională într-un mod rapid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?