FISC: Prestatorii de servicii de nuntă au devenit mai responsabili

FISC: Prestatorii de servicii de nuntă au devenit mai responsabili

Serviciul Fiscal de Stat (FISC) anunță că a crescut numărul patentelor eliberate pentru serviciile foto - video, muzicanți și regizori de nunți, în perioada lunilor aprilie-iunie 2017.

Potrivit datelor FISC, se atestă o sporire a numărului de conformări a contribuabililor care prestează servicii artistice (muzică, foto, video, dans). 

În rezultatul acțiunilor de conformare și verificare a persoanelor care prestează astfel de servicii, în perioada lunilor aprilie-iunie 2017, numărul patentelor valabile a crescut de la 147 la 188 per lună, pentru servicii de foto-video; de la 52 la 131 – pentru deservirea muzicală a ceremoniilor și de la 21 la 45 –  pentru deservirea muzicală cu regizarea evenimentelor, este menționat în comunicatul emis de Serviciul Fiscal de Stat.  

Astfel, SFS continuă activitățile de conformare fiscală pe întreg teritoriul țării având drept scop majorarea nivelului de disciplină fiscală, minimalizarea cazurilor de eschivare de la plata impozitelor, taxelor și a altor plăți obligatorii a unor contribuabili.  

În acest sens, autoritatea fiscală națională a examinat declarațiile pe venit ale unui șir de interpreți autohtoni și, analizând riscurile de evaziune fiscală din partea acestora,  începând cu această săptămână, va purta discuții de conformare cu fiecare dintre ei. 

De asemenea, SFS continuă să ofere suportul său informațional către persoanele care prestează servicii foto, video și muzicale. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load