Ceban și finul său și-au recunoscut vina și au fost eliberați

Ceban și finul său și-au recunoscut vina și au fost eliberați

Veaceslav Ceban, fostul viceministru MAI, și finul său, Stanislav Caraman, angajat al Serviciul Vamal, reținuți pentru trafic de influență vor compărea în fața magistraților.

Asta întrucît Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire în care figurează aceștia. PG anunță într-un comunicat de presă să ambii învinuiți și-au recunoscut vinovăția integral, fiind eliberați din arest preventiv. 

Potrivit actului de învinuire, în luna mai curent, angajatul Serviciului Vamal a pretins 20 de mii de euro de la soţia unui bărbat învinuit de fabricarea și punerea în circulație a multiplelor carduri bancare. Vameşul susţinea că ar avea influență, prin intermediul nașului său, asupra organului de urmărire penală și procurorilor, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal. Astfel, inculpatul a primit suma de 12 mii de euro, comunicîndu-i femeii că aceşti bani erau destinaţi scoaterii de sub sechestru a apartamentului şi schimbării măsurii preventive a soţului acesteia.

Mai tîrziu, în iunie curent, angajatul SV ar fi estorcat 60.000 de euro de la bănuit sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului său, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal.

Dat fiind faptul că bănuitul nu dispunea de suma respectivă, s-a convenit că banii vor fi transmiși în două rate cîte 45.000 de euro și 15.000 de euro.Astfel la 24 iunie 2017, sub controlul organului de urmărire penală, inculpatul a primit o parte din banii pretinși și anume suma de 30.000 euro.

Ambii învinuiți au recunoscut vinovăția integral și au solicitat examinarea cauzei în procedură specială în baza probelor administrate la faza de urmărire penală, conform procedurii prevăzute de art.364/1 din Codul deprocedură penală.

La finalizarea urmăririi penale, procurorul, constatînd că arestul preventiv nu mai este justificat şi temeiurile care au servit la aplicarea acestuia au decăzut, a dispus revocarea măsurii arestării preventive, anunţînd judecătorul de instrucţie care l-a aplicat.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, suspecții riscă sau amendă pînă la 6000 unități convenționale sau închisoare pînă la 7 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load