X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Grosu: Scurgerea de informații s-a produs din centrele de BAC

11 iun. 2013,, 17:55   Societate
4114 1
Foto : unimedia.info
La examenul de astăzi de BAC la limba străină au fost anulate 150 de lucrări. Aceste date preliminare au fost prezentate de Ministerul Educației.

”Au fost înregistrate 150 de încălcări, care țin de folosirea telefoanelor mobile sau alte aparate interzise la examene. Cu acești elevi ne vom revedea deja la anul, nu în cadrul sesiunii suplimentare”, a menționat viceministrul Educației, Igor Grosu.

Oficialul a îndemnat politicienii să nu speculeze la subiectul desfășurării examenelor de bacalaureat și să se concentreze pe activitatea lor nemijlocită. Totodată, Grosu a solicitat instituțiilor mass-media să nu publice testele apărute pe Internet, deoarece aceasta ”contribuie la copiat”.

”Este regretabil că testele din nou au apărut pe rețelele de socializare și presă. Subiectele au fost publicate după ora 09, iar aceasta înseamnă că scurgerea de informație a avut loc din centrele de BAC. Presupunem că că acest lucru s-a produs în intervalul dintre deschiderea plicurilor și repartizarea restelor în săli”, a menționat Grosu.

Astăzi, peste 13 mii de absolvenți ai liceelor au susținut examen la limba engleză, circa 12 mii – la limba franceză, aproximativ 400 – la limba germană, 140 – la limba turcă, 130 – la limba spaniolă, 70 – la limba italiană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?