Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Poliția a dispersat manifestanți la Hamburg

5 iul. 2017,, 10:30   Externe
1662 0

Poliția a intervenit în noaptea de marți spre miercuri la Hamburg, în Germania, cu jeturi de apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mai multe adunări ilegale ale unor opozanți față de summitul G20 prevăzut a avea loc în oraș, relatează AFP.

În contextul protestelor mai multor sute de persoane, forțele de ordine au evacuat mai întîi manifestanți care au instalat o tabără de corturi pentru a-și petrece noaptea într-un parc din cartierul Altona din oraș, conform poliției locale și media.

"Nu este o adunare legală, ci o tabără ilegală într-un parc", a precizat un purtător de cuvînt al poliției.

Puțin mai tîrziu, înainte de miezul nopții, forțele de ordine au folosit jeturi de apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa adunări cu cîteva sute de persoane care, în diverse locuri, au început să blocheze străzi, în special în cartierul St. Pauli.

O persoană a fost reținută, iar un trecător, care nu era implicat în manifestație, a fost rănit ușor, conform unui mesaj pe Twitter al poliției locale.


Duminică au avut loc de asemenea încăierări din aceleași motive.

Instalarea protestatarilor în oraș face obiectul unei lupte judiciare de mai multe săptămîni. Deși manifestații au primit pînă acum permisiunea să își instaleze o tabără de bază, nu au primit însă și dreptul de a-și petrece noaptea acolo.

În total, organizatorii se așteaptă, pe parcursul mai multor zile, la peste 100.000 de manifestanți anti-G20 la Hamburg, între care cîteva mii de extremiști de stînga pregătiți pentru ciocniri, conform poliției.

Aproximativ 20.000 de polițiști au fost desfășurați pentru a asigura securitatea liderilor la summit, prevăzut pentru vineri și sîmbătă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?