X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Ședința Comisiei pentru problemele producătorilor de cereale și oleaginoase

27 feb. 10:09   Societate
1364 0

Astăzi, urmează să se desfășoare ședința Comisiei pentru problemele producătorilor de cereale și oleaginoase. Reprezentanții fermierilor au cinci revindecări, pe care vor să le înainteze autorităților.

Astfel, aceștia vor cere Guvernului să transmită Uniunii Europene o scrisoare, prin care să solicite sprijin pentru producătorii agricoli moldoveni.

De asemenea, se vor referi și la identificarea unor surse pentru alocarea compensațiilor agricultorilor pentru fiecare hectar de porumb și floarea-soarelui, cultivate în 2023, rambursarea necondiționată a TVA pentru fermierii mici și distribuirea motorinei donate de România, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Săptămîna trecută, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea și fermierii au discutat într-o ședință despre revendicările acestora, dar și propunerea Guvernului privind acordarea creditelor de 500 de mii de lei cu o garanție de 90% din partea statului.

Recent fermierii au blocat vama Leușeni. Aceștia au ieșit cu tractoarele pe traseele naționale din Fălești, Cahul și cîteva orașe din Găgăuzia.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?