X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Voronin: Moldova ar putea dispărea de pe harta lumii

5 iul. 2017,, 11:30   Politică
13011 14

În cadrul Guvernului activează funcționari incompetenți care nu sînt interesați de dezvoltarea țării și de consolidarea statalității.

Declarația în cauză a fost făcută la cel de-al III-lea Plenum al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor (PCRM) de către președintele acestuia, Vladimir Voronin, relatează NOI.md.

Președintele Partidului Comuniștilor consideră drept inevitabilă lichidarea statalității Moldovei, în cazul în care în țară nu se vor produce schimbări cardinale.

„Dacă nu vom substitui această guvernare, nimic nu se va schimba. Dacă îi vom lăsa pe viitorii patru ani, acest lucru va deveni catastrofă pentru Moldova. Catastrofa ne așteaptă și din altă parte. Merită atenție unificarea activității diverselor autorități în baza standardelor românești în ceea ce privește uniforma angajaților organelor de drept, funcționarea sistemului bancar, elaborarea proiectelor de lege. Pe lîngă aceasta, nimeni de la guvernare nu dorește să vorbească despre unirea cu Transnistria, deoarece acest lucru împiedică „marea unire” cu România”, a menționat Vladimir Voronin.


În opinia șefului comuniștilor, în Guvern activează funcționari absolut incompetenți care nu au idee cum trebuie administrat sectorul public și care nu apară interesele statului moldovenesc. „Moldova se scufundă, Moldova ar putea să dispară de pe harta politică a lumii dacă va fi înghițită de români. Trebuie deja acum să ne gîndim la salvarea țării și a poporului ei. Este necesar de acționat după principiul: „fiecare să se salveze cu propriile forțe”. Dacă toate organizațiile vor înființa împreună o ștafetă în baza principiului de la om la om, acestea vor obține respingerea umană, protestul uman, revolta umană – astfel noi toți vom învinge”, și-a exprimat convingerea politicianul.

Precizăm că critica autorităților din partea Partidul Comuniștilor s-a intensificat după ce deputații în Parlament au votat pe 5 mai în prima lectură proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. Decizia, calificată drept o variantă de compromis a Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor, anterior a fost caracterizată de către Vladimir Voronin drept „o farsă și un consens imitat care denotă că ambele partide inițial au fost interesate în adoptarea acestui proiect de lege”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?