X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin se ia de Ciocan: „Cum ai nimerit mata aici?”

30 iun. 2017,, 11:21   Politică
4028 3

Dezbateri cu scîntei astăzi în plenul Parlamentului, după ce președintele Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a fost invitat să prezinte reforma Guvernului, notează NOI.md.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, s-a arătat revoltat că tocmai Iurie Ciocan a fost delegat de guvernare să întocmească și să promoveze această reformă. Politicianul a cerut explicații de la fostul președinte al CEC. El s-a arătat nedumerit că o persoană fără experiență de lucru în executiv conduce astăzi o instituție atît de importantă.

„Mata ești un bărbat foarte îndrăzneț: te-ai bătut într-un centru cosmetologic, ai sărit peste bară ca un «sportsmen» adevărat, ai furat în 2009 de la noi două mandate la alegeri. Cum mata ai nimerit la conducerea acestei instituții, dacă nicio zi nu ai lucrat în niciun guvern, în calitate de nimeni? Cum ai ajuns să prezinți astăzi aici această chestiune?”, a întrebat Voronin.

„Am împuterniciri în numele prim-ministrului să prezint acest proiect în plen, proiect aprobat în ședință de Guvern”, a răspuns Ciocan.

Menționăm că fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan a fost numit şef al Centrului de Implementare a Reformelor, instituție creată la inițiativa premierului Pavel Filip în ianuarie curent. Ciocan a fost responsabil de elaborarea noii legi a guvernului, care presupune reducerea numărului de ministere, excluderea funcțiilor de viceminiștri, precum și o serie de optimizări ale instituțiilor de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?