X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Acţionarii MAIB deposedaţi de acţiuni îşi revendică drepturile

5 iun. 2013,, 15:55   Societate
3888 1
Foto : interakt.md
Combinatul de Produse Alimentare din Bălţi care şi-a pierdut acţiunile în cea mai mare bancă din Republica Moldova s-a adresat cu o scrisoare către Banca Naţională a Moldovei, prin care cere băncii centrale să se clarifice cu situaţia în care acţiunile întreprinderii au fost pur şi simplu transmise unui alt subiect, necunoscut de altfel. Într-un articol publicat astăzi în ziarul „Argumentî i Factî” se arată că pînă în prezent întreprinderea de la Bălţi nu a primit niciun răspuns de la BNM, iar soarta acţiunilor sale rămîne necunoscută, cel puţin pentru proprietarul lor legitim.

„În mod nejustificat se tergiversează şi procesul de judecată în cazul a alţi doi acţionari MAIB - persoane fizice dare au fost deposedate de 10093 acţiuni, numele lor fiind exclus din registrul acţiunilor băncii, iar situaţia cu drepturile asupra proprietăţii private a acestor persoane la fel rămîne incertă”, se mai spune în articol.

Un alt acţionar deposedat de acţiunile Moldova Agroindbank - compania CG Venture B.V, potrivit autorului, a sesizat Centrul Naţional Anticorupţie şi procuratura cerînd iniţierea cauzei penale în legătură cu acapărarea acţiunilor sale. În acest caz acţionarul a fost lipsit de acţiuni urmare a ordonanţei judecătorului udecătoriei Rîşcani Gheorghe Gorun care a „inventat” o datorie inexistentă a companiei. Această decizie a fost într-un mod foarte operativ executată de către executorul judecătoresc Maxim Romaliischi.

Spre deosebire de firmele virtuale anonime care pretind că ar fi „noii acţionari ai MAIB”, acţionarii autentici sînt persoane reale şi companii funcţionale, inclusiv întreprinderi ale economiei naţionale din ţara noastră. Aceştia nu şi-au pierdut încă speranţa şi încrederea în justiţia Republicii Moldova, în ceea că dreptul lor la proprietate va rămîne inalienabil, se mai arată în articol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?