Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Reprezentantul Olandei a fost descalificat de la Eurovision

11 mai. 14:00   Showbiz
3769 0

Reprezentantul Olandei la "Eurovision", Joost Klein, a fost descalificat din cauza încălcării regulamentului concursului, se arată într-un comunicat al Uniunii Europene de Radio și Televiziune.

Aceasta a explicat că poliția suedeză investighează în prezent o plîngere din partea unei femei din personalul tehnic cu privire la un incident care a avut loc după prestația reprezentantei Olandei în semifinala din 9 mai. Uniunea consideră că nu este adecvat ca Klein să continue să participe la concurs pe durata procesului juridic.

De asemenea, a subliniat că, în ciuda unor relatări din mass-media și din rețelele de socializare, incidentul nu privește niciun alt concurent sau membru al delegației.

"Avem o politică de toleranță zero pentru comportamente nepotrivite la evenimentul nostru și ne angajăm să oferim un mediu de lucru sigur și securizat pentru tot personalul de concurs. Avînd în vedere acest lucru, comportamentul lui Jost Klein față de un membru al echipei este considerat o încălcare a regulilor concursului", a precizat sindicatul într-un comunicat.

Anterior, s-a aflat că participantul la "Eurovision-2024" din Olanda, Joost Klein, a fost suspendat de la repetiția generală dinaintea finalei concursului, care va avea loc pe 11 mai.


Pe rețelele de socializare s-a speculat că ar putea avea legătură cu o presupusă ceartă între delegațiile olandeză și israeliană. Între timp, tabloidul suedez Aftonbladet a scris că Klein a fost acuzat de violență împotriva unei femei într-o echipă de televiziune, fapt pentru care riscă să fie descalificat.

Aceasta este cea de-a 68-a ediție a concursului Eurovision. Concursul va avea loc pentru a treia oară în orașul Malmö, în sudul Suediei. Este pentru a șaptea oară în total cînd această țară găzduiește Eurovisionul. Marea finală va avea loc sîmbătă, 11 mai, începînd cu ora 22:00, ora Chișinăului.

Votarea pentru cel mai bun cîntec la ediția din acest an a Concursului Eurovision 2024 va avea loc într-un mod nou: votarea pentru cel mai bun cîntec va fi posibilă imediat înainte de interpretarea primului cîntec, în loc să se aștepte pînă la prezentarea tuturor cîntecelor.

1
1
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?