X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ziua Dunării, la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti

30 iun. 2017,, 16:50   Societate
4036 0

La Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti a fost marcată pentru a doua oară Ziua Internaţională a Dunării. Evenimentul a fost organizat de compania "Danube Logistics", investitorul general şi operatorul portului.


Surse din cadrul companiei au relatat că Ziua Dunării este marcată în 14 ţări din bazinul fluviului.

"De Ziua Dunării, compania noastră, cu sprijinul partenerilor noştri – Agenţia de Dezvoltare din Austria, companiile "Coca-Cola" şi "Vinăria din Vale" – a organizat o recepţie festivă şi un picnic în aer liber, cu vedere la Dunăre", a spus interlocutorul, care a menţionat că Moldova, care parte a bazinului dunărean, este un membru ale acestuia cu drepturi depline.

Printre oaspeţii de onoare ai sărbătorii au fost ambasadorul şeful Delegaţiei Uniunii Europene în RM, Pirkka Tapiola, ambasadorii Austriei, Suediei şi Franţei, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi ai Ministerului Mediului, oameni de afaceri, primarul de Giurgiuleşti, precum şi primarii din regiunile învecinate.

"Este foarte plăcut să petreci timpul împreună cu oamenii din această regiune. Dunărea ne leagă cu Europa, cu ţările europene, cu diferite culturi, contribuind astfel la dezvoltarea economică a Republicii Moldova", a spus directorul general al companiei "Danube Logistics", Thomas Moser.

Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti este principalul centru de logistică de la sudul Moldovei. Acordul investiţional privind construcţia a acestuia a fost semnat în 2014 între "Danube Logistics" şi Guvernul Moldovei. Portul se află pe malul Dunării, în apropiere de localitatea Giurgiuleşti. În apropiere se află portul Galaţi (România) şi portul Reni (Ucraina). Acţionarii "Danube Logistics" sînt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi compania olandeză "Danube Logistics Holding" BV.

În anul 2016 volumul transbordării mărfurilor la port a ajuns la 873,1 mii de tone, ceea ce este cu 4% mai mult decît în 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?