X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Negruța: R. Moldova are nevoie de un nou program cu FMI

6 iun. 2013,, 10:03   Politică
2466 3
Foto: noi.md
Republica Moldova are nevoie de un nou program cu Fondul Monetar Internațional. Declarația a fost făcută într-un interviu la Radio „Europa Liberă” de către ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța, care susține că acesta este extrem de important pentru potențialii investitori.

”Existența unui nou program cu Fondul Monetar nu înseamnă doar acces la resurse financiare, dar și relaţii stabile, de parteneriat cu multe alte instituţii financiare, de rînd cu Fondul Monetar, cu Banca Mondială, Banca Europeană şi alte instituţii din UE. Pe de altă parte, perioada cînd investitorii străini au fost în aşteptare pentru a lua decizii de a investi în R. Moldova într-o bună zi se va termina şi vor căuta posibilităţi de a investi. Pentru ca aceşti investitori să aleagă R. Moldova, avem nevoie de aceste relaţii confirmate la nivel internaţional”, a declarat Veaceslav Negruța.

Ministrul a subliniat că discuții vizavi de inițierea unui nou program vor fi purtate cu FMI mai tîrziu. „Probabil va fi imediat după ce colegii de la FMI vor face cunoştinţă şi cu anumite obiective ale programului de activitate al noului guvern, anumite accente şi priorităţi în politicile economice şi financiare. Cred că vom fi gata să iniţiem aceste discuţii pe marginea unui nou program”, a specificat Veaceslav Negruța.

De asemenea, ministrul Finanțelor a anunțat că, săptămîna viitoare, o misiune a Fondului Monetar Internaţional va vizita R. Moldova. Potrivit acestuia, este vorba despre o vizită de „politeţe”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?