X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Corneliu Gurin despre “schimbarea la față a Procuraturii și plecarea unor angajați”

6 iun. 2013,, 09:30   Politică
3391 8
Foto: noi.md
Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, este optimist în ceea ce priveşte reformarea Procuraturii Cenerale. Oficialul spune că percepţia societăţii faţă de această instituţie este eronată, de aceea PG are nevoie de o faţă nouă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiune de la postul de televiziune TV7.

"Există posibilităţi de schimbare a stării de lucruri. Procuratura Generală are nevoie de o schimbare la faţă. Întotdeauna a fot considerată rămasă în urmă la capitolul reforme. Percepţia este eronată. S-au făcut lucruri bune, dar, din păcate, s-a vorbit puţin. Mandatul meu este unul de reformă. Este un corp profesional bun, credeam că lucrurile stau mai prost, însă sînt persoane care au potenţial şi pe care te poţi miza pentru implementarea reformelor", a spus Corneliu Gurin.

Totodată, procurorul general spune că există unele probleme în organizarea structurilor instituţiei şi a modului de amplasare a persoanelor în funcţii. Astfel, după implementarea reformelor, unii angajaţi ar putea să plece.

"Există această problemă a cadrelor. Problema ar fi modul de amplasare a persoanelor şi cum sînt organizate structurile. Acestea au fost modificate, însă sîntem departe de a spune că este structura optimă, că sînt persoanele cele mai merituoase. Evident că vor fi făcute schimbări la cadre, unii vor trebui să plece", a mai spus Gurin.

Procurorul general a precizat că, în prezent, se lucrează la un proiect de reformare a instituţiei, dar nu vrea să de vreun termen exact referitor la cînd va fi acesta prezentat.

"Este un mandat de reformă, schimbare a lucrurilor şi redare a încrederii cetăţenilor în Procuratură. Sîntem la etapa de pregătire a pachetului de reformă. Am discutat cu partenerii externi cum ar fi Consiliul Europei. Graba chiar ar fi contraindicată, nu este o schimbare simplă. Eu îmi doresc cel mai puţin ca Procuratura să fie ca o monedă de schimb", a conchis procurorul general, Corneliu Gurin.

Corneliu Gurin a fost ales noul procuror general al Republicii Moldova pe data de 18 aprilie. Pentru candidatura lui Gurin au votat 51 de deputaţi din partea PLDM, PD şi cîţiva deputaţi neafiliaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?